Home » Uncategorized » yA Bank kredittkort

yA Bank kredittkort

ya-bank-logoInnledning

Mens enkelte banker velger kjedelige og enkle navn som er rett frem, så har den relativt nye banken yA Bank valgt en litt annerledes fremgangsmåte. Den spesielle stavemåten og navnet «yA» gjør at nettopp yA bank har fått mye oppmerksomhet de seneste årene, men det er ikke først og fremst på grunn av navnet. Som en ren internettbank etablert i 2006 har de nemlig klart å presse prisene til det ytterste, og derfor klarer banken å tilby meget konkurransedyktige kredittkort og forbrukslån. Det er førstnevnte vi skal se nærmere på her, og det er ikke uten grunn at banken har klart å anskaffe seg flere titalls tusener av kunder til sitt yA kredittkort bare på et knapt tiår. Se også kredittkortpådagen.info for flere kort

Effektiv rente og kredittgrense

Med kredittkortet yA kredittkort får du en effektiv rente på 22,90 prosent, noe som absolutt er holdbart dersom man sammenligner med andre tilbydere av kredittkort i Norge. Faktisk så vil vi påstå at dette er under snittet. Maksimal kredittgrense er på 100 000 kroner, noe som stemmer bra med hva som ellers er mulig å skaffe seg i markedet. Med andre ord er yA bank sitt kredittkort over snittet på begge punktene, og passer like bra for den disiplinerte bruker som kredittbrukeren. Den effektive renten gjør at det er mulig å handle ting på avbetaling med kortet, samtidig som en høy kredittgrense gjør at yA kredittkort er velegnet for større prosjekter og innkjøp.

Låneeksempel

15 000,- o/12 mnd. Totalt 16 774,-

Bonuser, rabatter og cashback

Intet godt kredittkort uten bonuser eller rabatter! Og slik må nok yA bank også ha tenkt når de skapte sitt yA kredittkort, som har et nokså godt bonusprogram. Her kan man tjene penger gjennom cashback, selv om det ikke er snakk om såkalt «ekte cashback». For her får man ikke bonuser på hvert kjøp man gjør, men cashback gjelder kun i utvalgte bransjer. De forskjellige bonusprogrammene varierer fra måned til måned, og i mars 2015 får man 4% rabatt på drivstoff og dagligvare, samt 5% rabatt på alt av netthandel. Det er slettes ikke verst, men ettersom bonusprogrammet varierer hver måned er det kanskje vanskelig for enkelte å dra nytte av det.

Vær også klar over at man maksimalt kan få rabatt på kjøp inntil 10 000 kroner per måned, og at rabatten automatisk trekkes fra på fakturaen din.

Bensinkort

yA Kredittkort har ingen spesifikk bensinbonus, men enkelte måneder kan man spare penger på drivstoffylling. Men som dedikert bensinkort anbefaler vi heller at man skaffer seg et kredittkort som har fast bensinbonus.

Forsikringer

yA kredittkort er trolig det beste kredittkortet i Norge når det kommer til nettopp forsikringer. Her kan man spare mye penger på at kredittkortet har både reiseforsikring, avbestillingsforsikring og gjeldsulykkeforsikring inkludert. Spesielt sistnevnte er det få kredittkort i Norge som tilbyr uten ekstra kostnad, og dersom du ønsker denne tryggheten så er yA Kredittkort et godt valg. Husk at du alltid må lese vilkårene før du benytter en slik forsikring, ettersom dekningsgraden kan være varierende.

Fordeler og ulemper

Fordeler:

  • Mange gratis forsikringer
  • Høy kredittgrense
  • God effektiv rente
  • Bonusprogram

Ulemper:

  • Ikke «ekte» cashback

Vilkår

  • Du må være minst 20 år gammel for å søke om yA kredittkort.
  • Du må ha en inntekt på minst 200 000 kroner/årlig
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Nøkkeltall

Korttype: VISA
Effektiv rente: 22,90%
Aldersgrense: 20 år
Rentefri tid: 50 dager
Kredittgrense: 100 000kr
Minibank: 0 kr
Uttak i bank: 0 kr
Valutapåslag: 1,75% (utland)
Årsavgift: 0 kr
Adm.gebyr: 0 kr
Varekjøp: 0 kr
Faktura: 35 kr (eFaktura 0 kr)
Overtrekkgebyr: 125 kr
Cashback: Ja
Rabatt: Nei
Drivstoffrabatt: Delvis
Reiseforsikring: Ja

Kontaktinformasjon

Epost: [email protected]
Adresse: Postboks 7104 Majorstuen
0306 Oslo
Telefon: 47 23 20 46 00